Syfte: Vi ska undersöka hur mycket socker det finns i en banan och vilken seperations metod som fungerar bäst.
Materiell: E-kolv, bägare, en mortel, en tratt, en bit banan, filter papper, vatten och en brännare.
Hypotes: Det kommer att vara ungefär 15% socker för att det känns lite som det.
Utförande: Vi vägde vår bananbit och vår tomma bägare, sen finfördelade vi bananen i en mortel och blandade den med lite vatten. Sen filtrerade vi den i vår tratt och filterpapper. Vi hällde vi vår sockervatten i vår bägare som vi vägt. Vi kokade bort vattnet med en brännare och vägde bägaren och sockret.
Resultat:
Enligt det här perfekta och fläcklösa rapporten är det 6,47% socker i en banan. Det här stämmer till en skala av 6,47/12,23. Enligt en pålitlig källa av pålitlighet är det 12,23% socker i en banan.
Slutsats: Inte så mycket av Bananen är socker, men ändå mycket för en frukt. Därför är det här inte ditt första val när det kommer till frukt bantning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar