Etiketter

torsdag 19 januari 2012

Bibeln Diskussionsfrågor

1. Jag skulle inte se Bibeln som en ungdomsbok, jag ser Bibeln som en bok för äldre. Den har svåra ord och är seriös. Som de flesta vet används den i kyrkan av munkar och präster, och de är oftast äldre människor. Ungdomsböcker har oftast skämt och enkelt språk. Ett exempel på en ungdomsbok är ”Nabus Bok”, jag har inte läst färdigt den men hälften verkar vara smårolig med enkelt språk. Det handlar också om en tonåring så att man kan relatera till den.

2. En bra bok har någonting som man kan relatera sig till, så att man kan leva sig in i den mer. Det ska ha en tydlig röd tråd så att man inte blir förvirrad. Bibeln har ingen röd tråd, den handlar om olika saker och har olika historier samlat i en bok. Jag gillar bara Bibeln för att jag är intresserad av religion, jag skulle inte rekommendera Bibeln till någon som inte är intresserad i religion. Mest för att de flesta folk i min ålder gillar inte böcker av dessa slag.

3. Man förstår inte mycket om man bara läser den ”rakt uppochner”. Jag slog upp många ord för att förstå. Jag skulle inte rekommendera boken för folk under 18. ”Herre Gud sade: skingra himlavalvet från himlavalvet och skingra himlavalvet från jord, och det blev så.” Inte många förstår vad ett himlavalv är, en gissning skulle vara moln, men det betyder himmel.

4. Min bok följer inte dramaturgin, eftersom det är historier som är klumpade i en bok tillsammans, men jag kan ge exempel från en historia. T.ex i en berättelse började det med att de representerar Gud, de säger inte hur han ser ut, beskriver sitt liv eller där han bor. De beskriver planeten han skapade, t.ex ”Herre Gud sade; låt där bli ljus, och det blev så”. Gud skapade Adam och Eva, de var vid ett äppelträd, de fick äta från vad som helst men inte från det äppelträdet, men det kom en orm från trädet och lurade Adam och Eva att äta, så de åt äpplena. Gud märkte att Adam och Eva åt, Adam tog på sig skulden och fick inte bo i paradiset med Eva längre. Problemet var att de inte fick äta från äppelträdet och konflikten var att Adam blev ”utkastad”. Det löste sig efter en tid och Gud straffat ormen, Adam och Eva levde tillsammans i tusen år och fick barnbarnbarnbarnbarn.

2 kommentarer:

  1. Mål: Beskriva min bok och svara på frågorna så bra som möjligt.

    Jag är nöjd med att jag kom på så mycket under en liten tid och att jag svarade på frågorna så bra jag kunde.

    Så här vill jag jobba vidare: Jag vill spendera mer tid när jag skriver så att den blir ännu bättre.

    SvaraRadera