Etiketter

måndag 23 april 2012

HK Hamburgare

Vad vi gjorde:
1. Sätt pÃ¥ ugnen pÃ¥ 225°C.
2  Skär potatisarna i klyftor.
3. Arbeta ihop färs, salt. peppar och vatten i en skål.
4. Skölj en skärbräda och fukta händerna.
5. Forma hamburgarna och lägg dem på skärbrädan.
6. Värm matfettet i en stekpanna och låt de bli ljus brun.
7. Bryn hamburgarna 2--3 min på varje sida.
8. Kontrollera att hamburgarna är genomstekta. Köttsaften ska vara klar.
9. Välj tillbehör och gör i ordning detta.
10. Värm eller rosta brödet.
11. Skala grönsakerna och sätt in potatisarna i ugnen
12. Lägg varje hamburgare med tillbehör i ett delat hamburgerbröd eller mellan två skivor vitt formbröd.

Vilka råvaror vi använde:
150 g nöttfärs
2 hamburgerbröd
3 krm salt
1/2 krm peppar
1 msk vatten
1 msk matfett
50g ost (ekologisk ost)
1 gul lök
15g salad
tomatketchup
2 potatisar
50g majonäs
12 g bostongurka
1/2 liten röd lök
1 tsk chilipulver
nymalen svartpeppar
cayennepeppar


Vi valde vissa saker som är ekologiska och dem saker som är aktuella. Vi valde dem flesta varor som vi gillade. Vi gjorde det för att det är från olika delar av kostcirkeln. Vissa saker är grönsaker och det är nyttigt för att det innehåller vitaminer.
Vi har använt;
Trägaffel
Stekspade
Stekpanna
Bunke
Bägare
Skärbräda
Kniv
Osthyvel
Sked
Olika mått
Vi använde tallrikar och bestick som vi hade när vi åt.



1 kommentar:

  1. Jag har arbetat med att bli klar med uppgiften i tid på praktiska ämnen, som t.ex slöjd och HKK. Jag blev klar med den här uppgiften snabbt och i tid och tyckte att det blev bra. Jag vill fortsätta göra saker i tid och ska arbeta med att jobba ännu snabbare så att jag får tid i godo efteråt.

    SvaraRadera